Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η συγγραφέας Λιάνα Δενεζάκη στο Γεράκι

Γράφει ο Παναγιώτης Μαρουδάς,
Συντονιστής της Μαθητικής Λέσχης Ανάγνωσης
                   
            Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:00 το απόγευμα η μαθητική Λέσχη ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Γερακίου είχε τη 2η της συνάντηση. Το  βιβλίο που συζητήθηκε αυτή τη φορά ήταν το βιβλίο της Λιάνας Δενεζάκη με τίτλο «Μαρδούκ». Η συνάντηση των μαθητών έγινε στον Δημοτικό Ξενώνα του χωριού μας δίπλα από το αναμμένο τζάκι. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και η συμμετοχή των παιδιών στη συζήτηση μεγάλη. Το βιβλίο άγγιξε τις ψυχές των παιδιών και κέντρισε τα ενδιαφέροντά τους. Το συντονισμό είχαν οι δάσκαλοι: Αφροδίτη Βουλγαράκη και Παναγιώτης Μαρουδάς.
            Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου καλεσμένη μας ήταν η συγγραφέας του βιβλίου που διαβάσαμε, κ. Λιάνα Δενεζάκη. Η συνάντησή μας έγινε στη Βιβλιοθήκη Γερακίου.


Τα παιδιά για πρώτη φορά βρέθηκαν δίπλα σε μια καταξιωμένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Αρχικά υπήρξε μια μικρή αμηχανία, σύντομα όμως ξεπεράστηκε και η κ. Λιάνα έγινε μέλος της παρέας τους. Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή. Σε λίγο με την κατάλληλη καθοδήγηση τα παιδιά έγιναν πρωταγωνιστές και άρχισαν να προτείνουν την δική τους εκδοχή για τη συνέχεια του βιβλίου. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Τις ιδέες τους οι μαθητές τις αποτύπωσαν μάλιστα και με σκίτσα κάνοντάς τες πιο άμεσες. Η συγγραφέας είπε στα παιδιά ότι είναι εντυπωσιασμένη και της δίνουν πολλές ιδέες για το επόμενό της βιβλίο.
            Τη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ακολούθησε η ανοιχτή εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Γερακίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 80 παιδιά από το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε δύο τμήματα. Κάθε τμήμα πήρε μέρος σε μια δίωρη εκδήλωση όπου με την εικονογράφο και συγγραφέα κ. Λιάνα Δενεζάκη δημιούργησαν τη δική τους ιστορία. Η συγγραφέας με το καταπληκτικό ταλέντο της στο σχέδιο ενεργοποίησε τα παιδιά που σύντομα στήσανε τη δική τους ιστορία όλοι μαζί και στη συνέχεια κατά ομάδες ζωγράφισαν τους ήρωες και τις περιπέτειές τους. Οι δημιουργίες ήταν φανταστικές και το ενδιαφέρον των μαθητών διατηρήθηκε αμείωτο έως το τέλος της εκδήλωσης. Η προσμονή μας τώρα είναι μεγάλη μιας και θα τυπωθούν δυο βιβλία 24ων σελίδων το καθένα, όπου θα βρίσκονται οι δημιουργίες των παιδιών. Τα παιδιά λοιπόν γίνονται συγγραφείς και εικονογράφοι και για πρώτη φορά έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν στα χέρια τους το δικό τους βιβλίο.
            Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη δασκάλα Αφροδίτη Βουλγαράκη που πρωτοστάτησε στη διοργάνωση αλλά και πολλές ευχαριστίες στις δασκάλες του σχολείου μας Μαρία Στρίφα και Ευαγγελία Κοντογεώργου που ήταν συνεχώς δίπλα μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κ. Ιφιγένεια Κανέλλη για την αμέριστη υποστήριξή της καθώς και όλους τους γονείς για τα υπέροχα εδέσματα που προσέφεραν.     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου